För några veckor sen åkte vi till Örebro över en helg för att träffa Petra från Föreningen Familjehemsmöten och för att hålla i en workshop för några av ungdomarna därifrån. Vi anlände till Örebro på fredagen- dagen innan workshopen och blev guidade av Petra och Ramona som tog oss på en liten seeightseeing i Örebro. Vi bekantade oss med staden och fick även se några av de coola sevärdigheterna som staden har att bjuda på.

Efter det kidnappades vi till Kumla där Petra och Ramona bor och där Familjehemsmöten grundades och även är verksamma. Vi åkte även förbi Sveriges mest bevakade fänglese som ligger i just Kumla och som dessutom ligger precis bredvid en grundskola OCH en kyrka- mycket intressant syn! Efter det blev vi bjudna på en fancy och mycket trevlig middag för att ladda inför workshopen :)!

IMG-20150221-WA0001IMG-20150221-WA0006

På lördag var det äntligen dags för workshopen som vi hade sett fram emot ett bra tag. Under workshopen fick vi möjlighet att bekanta oss med varandra och ta del av varandras livsberättelser. Vi pratade också om varför, vad och hur vi ska göra vårt samarbete och la grunden för vår teambuilding. Andra delar som workshopen också handlade om var de sju diskrimineringsgrunderna och näthat där vi bl.a. diskuterade om det är skillnad på att säga något taskigt med rösten jämfört med om man skriver det. Annat roligt som vi gjorde var att brainstorma om olika spännande och intressanta ämnen som samtalen kan handla om och vi passade också på att testa i att hålla ett samtal på Jiddr vilket var superroligt :D!

10929947_735065516591506_5698782726544158361_nIMG-20150221-WA0004

IMG-20150221-WA0000Workshopen avslutades med att alla parades ihop två och två och det bestämde att varje torsdag kl 20 fram till typ sommaren så ska ett par hålla i och leda samtalen på Jiddr- det ser vi fram emot!