Förra veckan var det Natalie och Rezas som höll i samtalet “lika olika” där de pratade om hur det är att bo tillsammans när den ena är ensamkommande ung man från Afghanistan och den andra är en svensk tjej på väg in i tonåren.

Reza berättade att som ny i Sverige har det svåraste varit att träffa svenska ungdomar och att lära sig språket och att det hjälpte honom otroligt mycket att få komma till ett familjehem och att få gå i skolan. Han berättade även att han tycker att Sverige är ett fantastiskt land eftersom det inte finns krig och att man få gå i skolan här. Under samtalet fick vi också veta att de största skillnaderna mellan Afghanistan och Sverige är att det är skönare väder i Afghanistan och att det inte finns hundar hemma hos folk som det finns här i Sverige!

Natalie som är 12 år och bor tillsammans med Reza hos en familj berättade att det är kul att ha Reza som storebror som kan skjutsa henne med bilen på olika aktiviteter och att det är viktigt att ha en bra socialsekreterare är någon som lyssnar och tar sig tiden att göra det.

 

Det här var lite smått och gott från “Lika olika”! På den här veckans #jiddrahem kommer Ramona och Amanda att prata om skolan :)- hörs då!