Under snart två månader har vi nu testat samtal på Jiddr tillsammans med ungdomar från Föreningen Familjehemsmöten i ett samarbete som vi kallar “Jiddra Hem”. Vi har lyssnat och tagit del av ett gäng modiga och kloka ungdomars berättelser. Samtalen har bland annat handlat om hur det är att leva med autism och att som ung göra valet att flytta sina alkoholiserade föräldrar, att leva med ADHD, att bo på behandlingshem pga självskadebeteende, att bli adopterad, att helt ensam fly från krig till Sverige och att som omplaceradbarn inte bli lyssnad på av sin socialsekreterare.

Det har varit en överväldigande upplevelse att få lyssna på deltagarnas berättelse och inte minst engagemanget från användarna som har kommenterat, peppat och ställt en massa frågor!

Redan efter det tredje samtalet började effekten ske och Petra Klawatsch (Ordf. Familjehemsmöten Sverige) skrev följande i ett blogginlägg:

“Ikväll 20.00 får du inspireras av ”Jiddra hem” och ämnet är ”Lika Olika”, en testgrupp av unga får prata om sina liv, erfarenheter och göra sig hörda. Det är program som går rakt in i hjärtat och berör. Förra veckan berördes Josefin Wahlberg, grundare av Appen Jiddr till tårar och en av de medverkande ungdomarna sa; ”Åh tack alla!! Behövde de här, det känns att jag börjar leva på riktigt nu. Ewe 15 år”

Tillsammans har vi hittat en modell där unga blir sedda, bekräftade och lyssnade på och det ger självförtroende. Det är viktigt att få berätta sin historia att gå göra sig hörd men för att nå dit behöver rösten bära och att du har ett stöttande team bakom dig! “

 

Vi bakom team Jiddr känner en enorm glädje att kunna skapa ett forum där vi vuxna genom ny teknik möter unga på deras villkor och kan inkludera en stor grupp oavsett vart i Sverige de befinner sig :)! Och det här är bara början, wooop wooop!