Förra veckan var vi på Innovationskontorets Starta eget-dagen där Josefine berättade om Jiddr för att inspirera studenter och även dela med sig av sina bästa tips när man startar och driver företag.

För er som inte var där kommer en liten summering av det här:

  1. Bidrag. Det finns en massa bra uppstartsbidrag när man ska starta företag, bl.a. från Vinnova och Tillväxtverket. Men som företag eller verksamhet funkar det inte att leva på bidrag i längden, därför är det a och o att ha en hållbar affärsplan.
  2. Tid. Att starta och driva ett företag tar längre tid än man tror. Om du bestämmer dig för ett lanseringsdatum räkna med att det kommer att ta minst en månad mer än du tänkt dig från början!
  3. Inkubator. Det finns en massa inkubatorer i Stockholm för den som har en affärsidé, bl.a. CSES, SU Inkubator och STING Accelerate för att nämna några. Josefine har varit med i CSES där hon fick hjälp med bl.a. sin pitch, affärsplan och att få ett ovärdeligt nätverk!
  4. Nätverk. Mingla järnet och berätta om din idé för så många som möjligt. Pitcha din idé för taxichaffisen, frissan eller för personen som sitter bredvid dig på tåget. Du vet aldrig vem som vill erbjuda sig att hjälpa dig eller känner någon kan göra det.
  5.  Tävlingar. Att starta och driva en verksamhet eller företag är en känslomässig berg och-dalbana därför behöver man till och från en boost med energi som peppar en att fortsätta följa sin vision! Idag finns det en massa tävlingar och utmärkelser för startups, Stockholms stads Innovationsstipendium, Business Challenge och Venture Cup. Se till att nominera er till alla utmärkelser och tävlingar ni kommer över, förutom att få en glädjeboost så ger även vissa av tävlingarna en slant som kommer mycket behändigt när man är i uppstartfasen!

Och sist men inte minst, stort lycka till <3!

 

gang

Josefine peppar inför presentationen med William från Mimerse, Ludvig från Spontano, Anders Nyberg och Daniel från FundedByMe !

 

20150429_19223820150429_192243

 

Det blev stående ovationer från både entreprenörerna och publiken :)!