Vad är Jiddr?

Jiddr är en prat-App för dig som är ung och gillar att prata. Eller för delen kanske hellre lyssnar.

Att vara ung idag är inte helt lätt. Unga har höga krav på sig överallt, både i hemmet och i skolan. I och med internet har världen blivit mindre, men samtidigt mer skrämmande. Valmöjligheterna är idag oändliga, vilket är toppen. Men det kan samtidigt kännas stressande. Många känner krav på sig att vara bra på allt. Man ska vara vacker och smart, tjäna massor av pengar, ha alla dom senaste grejorna. Märkeskläder, stylingprodukter, Iphone, Ipod, Ipad. Men om man inte har råd med det då?

Man ska twittra, Facebooka, se alla dom bästa TV-showerna, plugga, spendera timmar på sitt utseende, shoppa, träna, hjälpa till hemma. Många vuxna tycker att ungdomar har det så lätt, att dom inte behöver göra något. Dom kanske inte riktigt förstår hur stressande allt detta är!

Sen utöver den vardagliga stressen, finns det hundratals problem som unga lider av. Kanske är du en av tusentals som drabbats av mobbing. Kanske är du ny i Sverige och känner att du inte passar in. Man behöver såklart inte vara ny i Sverige för att känna så, många som bott här hela sitt liv delar också den känslan! Kanske har du en annorlunda sexuell läggning, eller är helt oerfaren och känner dig stressad över den sexuella press som finns i samhället. Kanske har någon eller båda av dina föräldrar alkoholproblem. Kanske är någon i din närhet sjuk.

Det finns som sagt en väldig massa problem som stressar unga och här har du möjlighet att få prata om dom. Och att höra andra prata om dom. Kanske är det skönt och hjälpsamt att få höra att man inte är ensam?

Sen är ju inte allt misär och elände här i världen. Vi pratar självklart om roliga saker också! Kärlek, sport, film, TV-serier, resa mm.

Till vår hjälp har vi värdar som leder dom olika ämnena. Det kan vara tex en kändis, en sporthjälte, en polis eller präst. Det viktiga är att det är ni unga som pratar, värden finns där för att ge struktur till samtalet.

För att komma igång med Jiddr behöver du:

Ladda ner appen

Hörlurar

Wifi

Sen är det bara sätta igång att prata. Ha så kul!

Pssst…..Just nu bygger vi en ny version av Jiddr som kommer att fungera ännu bättre! Vi finns ju till för er ungdomar så självklart är det era synpunkter vi tar till oss. Tillsammans skapar vi något som kommer bli awesome!! Signa upp här för att hjälpa oss testa den!