Användarregler

– Ålder

Jiddr riktar sig till ungdomar mellan 13-19 år, men självklart kastar vi inte ut dig om du skulle råka vara äldre eller yngre så länge du sköter dig och följer våra regler.

– Mobbning och trakasserier – nej tack!

Du får självklart inte mobba en annan användare eller trigga någon att ta livet av sig. Du får självklart inte heller kränka eller trakassera någon sexuellt.

– Lagar och regler är till för att följas!

På Jiddr följer vi Sveriges lagar och regler. Det betyder att de lagar och regler du följer till vardags även gäller här.

– Hets mot folkgrupp – nej tack!

På Jiddr är alla lika välkomna – alltid!

 – Behåll viss information för dig själv

Idén med Jiddr är att du ska kunna prata om precis allt! Vad gäller tobak, droger och alkohol går det självklart bra att prata om hur de påverkar ditt sinne och din kropp men vi vill INTE att du delar med dig av hur du får tag på det.

– Låt alla hänga med!

Svenska är det språk som gäller på Jiddr om inte annat är sagt för ett speciellt ämne. Danska och norska kan vara helt okej så länge övriga användare förstår dig.

– Respektera våra värdar och moderatorer…

Våra värdar och moderatorer ställer upp för att de vill stödja och inspirera dig så behandla dem med respekt! Om du missköter dig på något sätt är det grund för att varna och i slutändan stänga av dig som användare.

…och respektera alla andra användare!

Självklart ska du respektera och vara trevlig mot alla användare

– Personliga kontaktuppgifter

Vi tycker självklart att det är kul om ni hittar nya vänner på Jiddr med ett klokt råd är att inte dela ut varken mailadresser eller andra kontaktuppgifter till varandra öppet på Jiddr eftersom du aldrig helt säkert kan veta vem mer du har med dig i samtalet.

– Ingen reklam tack!

Du får inte sprida reklam på Jiddr om t ex produkter som du säljer.

– Vi har sagt det förrut – lagar och regler är till för att följas…

…därför är det totalt oacceptabelt att berätta hur man får tag på t ex droger, vapen eller tillverkar sprängämnen.

…därför är det också totalt oacceptabelt att söka sexuell kontakt med annan användare på Jiddr.

Det kan komma fler regler – så håll dig uppdaterad!