Bli värd

Vi söker alltid efter vuxna förebilder som vill prata och inspirera ungdomar runt om i Sverige! Våra värdar är vuxna personer med stor kunskap inom ett specifikt område eller ämne och som vill göra något meningsfullt. Rollen som värd innebär att vara något av en radiopratare men där användarna har möjlighet att ställa direkta frågor till dig kring det ämnet du pratar om. När du är värd hos oss behöver du inte oroa dig för tekniken eller över hur du ska hantera en situation. Under timmen som du är värd på Jiddr är du alltid i nära kontakt med våra moderatorer samt med en Editor som är där för att hjälpa dig med tekniken och för att finnas som stöd.

Krav på dig som värd

Som värd på Jiddr agerar man som förebild för våra användare därför har vi stränga krav på vem som får prata hos oss. De viktigaste kraven är att du ska:

– ha sunda värderingar. Det är absolut FÖRBJUDET att uttrycka rasistiska- och sexistiska åsikter eller hets mot folkgrupp.

– ha stor kunskap inom ett ämne eller område.

– vara beredd på att lämna referenser. Vi kollar upp alla som vill vara värd på Jiddr för att försäkra oss om att det är personer som har erfarenhet av att prata med unga och att de har kunskap inom det ämnet eller område de vill prata om.

Så här går det till inför ett samtal

Många unga som använder Jiddr vill bara lyssna på värden och vågar inte ställa frågor live därför ger vi de möjligheten att maila in sina frågor en vecka innan samtalet. För att detta ska vara möjligt behöver vi i god tid veta vilket ämne du som värd vill prata om. Som värd får du en sammanställning av de populäraste frågorna och du väljer själv om du svarar på användarfrågorna under samtalen eller om frågorna utgör grunden för ditt samtal. Det är viktigt för oss att våra användare vet vem de pratar med eller lyssnar på, därför ber vi alla värdar lämna en kort presentation av sig själva som visas på användarkortet i appen. Användarkortet innehåller en bild på dig samt en kort presentation av dig. Man kan vara värd flera gånger på Jiddr, detta sker dock i överenskommelse med oss.

Under samtalen

För varje samtal erbjuder Jiddr värdarna olika typer av stöd därför kräver det ett team av personer som arbetar i nära kontakt med varandra för att allt ska gå smidigt till. Varje samtalstimme inblandar:

– Editor (hjälper med tekniken och som stöd)

– Moderatorer

–  Administratör som sköter: schemaläggning, sammanställning av användarnas frågor inför varje samtal, samtalskontakten i appen samt uppdaterar hemsidan och sociala medier.

Jiddr förbehåller sig rätten att stänga av en värd om den inte följer reglerna.

Tekniska krav

För att kunna använda Jiddr som värd krävs det att du har:

– en smartphone eller surfplatta (Android och Ios)

– bra mottagning på uppkopplingen (wifi)

– Headset

Just nu söker vi värdar främst inom följande ämnen :

-Självkänsla

-Studieteknik

-Fotboll

-Träning

-Kärlek

-ADHD

-Alkohol

-Spel

-Drömyrke

-Sömn

-Vänskap

-Tv-serier

-Tro

-Sociala medier

-Svartsjuka

-Att höra till

-Att inte ha råd

-Stress

-Sommar

-Allemansrätt

För att få mer information om att vara värd hos på Jiddr är du välkommen att maila oss på [email protected] eller skriva till oss på formuläret bredvid. 

Hör av dig till oss